Recomandari de pastrare a gentilor

CURATAREA GENTILOR

Mai jos iti punem la dispozitie cateva metode de curatare a gentilor din piele naturala sau ecologica.

Este recomandat sa testezi intai felul in care suprafata de piele reactioneaza la produsele de curatare, actionand pe o zona care se vede foarte putin.

  1. Aspira geanta interior si exterior!

Stiu ca poate suna ciudat, insa este foarte eficient sa folosesti aspiratorul pe exteriorul gentii, cat si pe interior. In asa fel, aspiri resturile sau particulele de material depuse pe suprafata sau ramase pe la cusaturi.

  1. Inmoaie si clateste bine cu apa!

Spalatul gentii din piele naturala sau din material sintetic este indicat de catre specialisti. Scufunda geanta in apa in care ai adaugat un detergent special sau chiar unul obisnuit care nu lasa pete si las-o la inmuiat minim 20 minute. In acest fel se indeparteaza mai usor murdaria de la suprafata. In acest fel se elimina si mirosurile care sunt absorbite de catre material.

  1. Sterge usor!

Dupa ce ai curatat suprafata gentii cu grija, sterge bine materialul cu o carpa moale.

   4. Lasa la uscat!

Lasa produsul sa se usuce bine, dar nu direct in razele soarelui. Pentru uscarea gentii in interior este indicat sa umpli continutul acesteia cu carpe sau prosoape uscate, astfel incat sa permita mentinerea formei naturale fara ca aceasta sa se stranga. Schimba in permanenta carpele daca se uda pana se usuca geanta pe interior.

  1. Aplica solutii speciale!

Dupa uscarea gentii este indicat sa aplici o solutie speciala de tratare a materialului exterior, mai ales la cele din piele naturala. Poti sa repeti procedeul dupa 24-48 ore. Dupa expunerea la umezeala tendinta materialului este sa se usuce, de aceea este indicata hidratarea pielii. Pe langa hidratare, solutiile speciale confera si rezistenta materialului.

Pentru interior este recomandat sa se foloseasca in mod regulat un spray dezinfectant.

Articolele confectionate din piei tip nabuc, iuft, buffo, spalt (velur) se pot curata prin stergerea cu o radiera, crep natural sau bureti uscati si curati.

Este indicat sa aplici acesti pasi de cel mult doua ori pe an.

Acesti pasi te vor ajuta sa iti mentii geanta in conditii optime si sa te bucuri vreme indelungata de ea.